Pedagógiai tanácsadás

Ha Ön szülőként úgy érzi, hogy bizonytalan, tehetetlen, elkeseredett, dühös, esetleg kilátástalan, ne habozzon szakemberhez fordulni. Sokszor nem is Önben, vagy a gyermekben van a hiba, hanem a környezeti tényezők szerencsétlen összjátéka okozza a konfliktusokat. A folyamatos feszültségben élő gyermek és szülők hibás, elhamarkodott döntések sorozatán keresztül csak egyre mélyítik a problémát, ahelyett, hogy kijutnának belőle.

A konfliktuskezelés akár a szülő-gyermek, akár a szülő-tanár, tanár-gyermek, sőt gyermek-gyermek (pl: tinédzserkor) kapcsolatokban megtanulható, elsajátítható technika.  A tanulási nehézséggel küzdő gyerekek esetében nagyon fontos az időben történő felismerés. Egyes betegségek, állapotok (autizmus, epilepszia, testi, szellemi fogyatékosság, hiperaktivitás, magatartászavar, stb.) elfogadtatása a környezettel – tanárokkal, óvodás és, iskolatársakkal, azok szüleivel – sok türelmet, nagy lelki erőt és fegyelmet igényel. Ezek megvalósításában pedagógusaink segítséget tudnak nyújtani.

A beszélgetések során pedagógusaink felmérik a problémakört, megismerik a nehézséget okozó helyzetet, a körülményeket, majd praktikus ötletekkel segítik a különféle helyzetek megoldását. Több alkalmas konzultáció esetén speciális technikákat tanítanak a nehézségek leküzdésére. Igény szerint más személyek is bevonhatók a beszélgetésbe: tanárok, más családtagok, stb.

A pedagógia tanácsadás 15000 Ft / alkalom. 
Időtartama 40-50 perc

Call Now Button